Annons

Annons

Annons

VIK Hockey kvalserien 2018

Energifattigt VIK föll i avslutningen – hyllades ändå av tillresta supportrarna

VIK hade inget att sätta emot Västervik i kvalserieavslutningen.

Det blev förlust 1–4 för Gulsvart, som ändå hyllades av de tillresta supportrarna.

Bild: Kevin Johansson

Annons

Efter tre dagars firande skulle VIK Hockey på söndagseftermiddagen avsluta kvalserien med en helt betydelselös match borta mot Västervik. Fem spelare som var med när laget säkrade avancemang saknades i laguppställningen, och Daniel Wahlberg fick chansen i kassen.

Och att det var ett VIK som kanske inte var helt och hållet där mentalt syntes i den första perioden. Västervik förde spelet totalt, och VIK såg virrigt ut.

Gulsvart släppte till öppet läge efter öppet läge, och Daniel Wahlberg i kassen fick en riktigt tuff uppgift. 1–0 för Västervik sprätte Andreas Frisk upp i nättaket när han lämnades ensam i slottet. En dryg minut senare styrde Joacim Hedblad in 2–0, och med knappt 14 minuter på klockan var det Dan Petterssons tur att dra upp en puck i nättaket från fritt läge i slottet.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

3–0 efter 20 minuter, och det VIK-lag som krigat skallarna av sig i två månader med kniven mot strupen stod, kanske av förklarliga skäl, inte riktigt att känna igen.

Spelmässigt kom VIK ut bättre i den andra perioden, men de där riktigt heta målchanserna saknades. Man var på väg att skapa bra lägen flera gånger, men den sista lilla detaljen saknades för att få iväg hundraprocentiga avslut.

Även försvarsmässigt såg det bättre ut, men 4–0 för Västervik skulle också komma. Joacim Hedblad lämnades alldeles för ensam efter ett lite svagt försvarsingripande bakom målet, och Daniel Wahlberg var återigen chanslös.

Bild: Kevin Johansson

Allra närmast för VIK kom lagkapten Fredrik Johansson i matchens slutsekunder, när han drog sin försvarare och hamnade fri med Jonas Fransson i hemmakassen. Fransson räddade, men släppte retur, som även den var riktigt nära att slås in. Fortsatt mållöst för VIK dock efter 40 minuter.

Den sista perioden började på bästa möjliga sätt för VIK, när man spräckte nollan efter bara en dryg minut. Marcus Bergman visade prov på sin speed när han åkte sig fri, gjorde en dragning i sidled innan han la in pucken mellan benen på Fransson.

Annons

Annons

Det blev också det enda av värde som hände i den tredje perioden. Adam Lidström var nära att skicka in ännu en reducering strax efteråt, men annars var det en period som bara spelades av. VIK föll med 1–4 i säsongens sista match, men hyllades ändå av de tillresta supportrarna efteråt.

Matchfakta/Kvalserien till hockeyallsvenskan

Västerviks IK–VIK Hockey 1–4 (3–0, 1–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (7.25) Andreas Frisk (Christopher Fish, Alexander Viklund), 2–0 (8.33) Joacim Hedblad (Erik Gustafsson), 3–0 (13.47) Dan Pettersson (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)

Andra perioden: 4–0 (14.37) Joacim Hedblad (Dan Pettersson, Emil Georgsson)

Tredje perioden: 4–1 (1.13) Marcus Bergman (Hampus Wallin, Alexander Lindelöf)

Skott: 32–27

Utvisningsminuter: 2–0

Publik: 1 287

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan