Annons

Annons

Annons

Bil har kört in i folkmassa i Tyskland – två döda och många skadade

En bil uppges ha kört in i en folkmassa i Tyskland, enligt flera nyhetsförmedlare.

Omständigheterna kring händelsen är ännu oklara men enligt uppgifter till tidningen Rheinische Post ska två personer ha dött och minst 30 personer ska ha skadats.

Text

Bild: TT

Annons

Enligt uppgifter till Der Spiegel ska en misstänkt gärningsman ha skjutit sig själv.

Enligt Aftonbladet är det en mindre lastbil har kört in i en sittande folkmassa på en uteservering i gamla stan i Münster i nordvästra Tyskland, norr om Düsseldorf.

Annons

Två personer uppges vara döda och minst sex ska vara livshotande skadade. Initialt rapporterades det om tre dödsfall, men siffran ändrades till två något senare,

Lokal polis skriver på Twitter att det är flera personer som är döda och skadade. Man uppmanar allmänheten att hålla sig borta från platsen.

Bild: TT

Annons

Myndigheterna arbetar utifrån att det rör sig om en medveten attack. Tysk polis har bekräftat att den misstänkte gärningsmannen skjutit ihjäl sig själv.

Enligt Der Spiegel har stora delar av Münster spärrats av efter den misstänkta attacken. Samtidigt genomsöker polis området på jakt efter sprängmedel, uppger tidningen.

Enligt Bild ska polisen vara särskilt intresserade av en väska som påträffats i fordonet som användes vid den misstänkta attacken.

Tidningen Bild uppger att gärningsmannen är 48 år gammal och tysk medborgare. Det förekommer även uppgifter i tyska medier om att mannen i fråga ska ha haft psykiska problem.

Bild: TT

Polisen har upprättat vägspärrar in och ut ur staden. Utrikesdepartementet har inga uppgifter om att någon svensk ska ha skadats.

Annons

– Vi har inte några uppgifter om att det ska vara några svenskar inblandade. Men vår ambassad i Berlin följer såklart utvecklingen noga, säger Rasmus Eljanskog på UD:s pressavdelning till Aftonbladet.

Bild: TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan