Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Brons till Stina Nilsson i tremilen

I den sista OS-distansen slog Stina Nilsson till. Efter en mäktig upphämtning till den jagande gruppen blev det brons till Stina Nilsson på söndagen, när Marit Björgen vann guld och Krista Pärmäkoski silver.

Bild: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Annons

På söndagen var det dags för den sista OS-distansen i längdskidor, ja den sista tävling av dem alla i hela OS år 2018. Det var dags för damerna att åka 30 km klassiskt, där både Charlotte Kalla, Anna Haag, Ebba Andersson och Stina Nilsson deltog.

Och redan från start var både Stina Nilsson och Charlotte Kalla med i täten. På mellantiden 6,02 kilometer var det just Stina Nilsson, Ebba Andersson och Charlotte Kalla som låg på plats ett, tre och fyra.

Annons

Annons

För Plus-kunder: DOKUMENT: Så blev "skidsportens Greta Garbo" världens bästa Super-Stina

Men ingen rådde under dagen på Marit Björgen. Norskan drog tidigt i från alla andra och kunde på söndagen ta ett enkelt OS-guld, när hon under större delen av loppet låg över en minut före alla andra i spåren.

Det som sedan tidigare sett så bra ut för Charlotte Kalla, och som kändes som upplagt för ytterligare en OS-medalj, grusades. Kalla slet ont hela loppet och såg inte lika stark ut som under tidigare lopp, och efter ett skidbyte vid 11 kilometer, lyckades hon aldrig komma i kapp den grupp som jagat Björgen, bestående av finskorna Niskanen och Pärmäkoski, detta efter att österrikiska Teresa Stadlober åkt fel vid varvning när hon låg på en andraplats, och därmed var helt ute ur medaljstriden.

För Plus-kunder: Barndomsvännerna som skriver historia – så blev Malung OS-byn: "Känner tacksamhet"

Istället lyckades norska Östberg och Stina Nilsson komma allt närmre det som till slut bara var Pärmäkoski, och Östberg och Nilsson skulle bjuda på en rysare om bronset, där de låg sida vid sida ända upp till sista backen där Stina Nilsson gick om Östberg, och bronset var säkrat.

Stina Nilsson avslutar därmed OS med fyra medaljer, ett guld, två silver och ett brons.

Charlotte Kalla slutade till slut på en femteplats, följt av Ebba Andersson på en 13:e och Anna Haag på 29:e.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy