Annons

Annons

Annons

Ishockey

NHL-centern Rasmussen återvänder till Växjö: "Känner mig stolt"

Dennis Rasmussen återvänder till Växjö Lakers.

Centern presenterades av klubben under tisdagen.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen, säger Rasmussen till klubbens hemsida.

Text

Annons

Under måndagen meddelades det att Anaheim Ducks hade placerat Dennis Rasmussen på waivers för att kunna köpa ut den 27-årige centern.

Och på måndag stod det klart att så blev fallet då inget av de 30 andra NHL-lagen ville ta över spelarens kontrakt och Rasmussen var då fri att lämna både Anaheim och NHL.

Ett par timmar senare presenterades han av Växjö Lakers.

Annons

- Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen! Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger Rasmussen till klubbens hemsida.

Annons

Under sina tre tidigare säsonger i klubben noterades Rasmussen för 85 poäng på 149 SHL-matcher där knappt hälften av poängen (40) kom under hans sista säsong innan NHL och Chicago Blackhawks lockade.

Växjös sportchef Henrik Evertsson är nöjd över att kunna välkomna Rasmussen tillbaka till klubben.

– Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, säger sportchef Henrik Evertsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan