Annons

Annons

Annons

Vinter-OS i Sydkorea 2018

Här är Mittmedias storsatsning på OS – gör mästerskapet superlokalt: "Vi vill ta OS till din by"

Event i OS-stjärnornas hembyar inför mästerskapet, fördjupande läsning och reportrar på plats både i Sydkorea och på hemmaplan under mästerskapet.

Med sex veckor kvar till OS-premiären startar Mittmedia sin stora satsning på OS med ett livesänt event tillsammans med skicross-stjärnan Victor Öhling Norberg i hans hemby.

– Det här blir ett unikt tillfälle för våra användare att få följa med på en resa i både tid och rum, tillbaka till uppväxten men samtidigt med ett fokus som ligger på februari, Sydkorea och OS, säger Mittmedias sportchef Henning Johannesson.

Text: 

[+] Sändningen från Funäsdalen ser du här.

Mittmedias sportchef Henning Johannesson.

Bild: TT

Annons

Den 8 februari drar OS i Sydkorea igång. I truppen som redan nu är uttagen återfinns flera stjärnor med kopplingar till Mittmedias regioner. För att ge dig som läsare en fördjupning och samtidigt möjligheten att lära känna de svenska medaljhoppen inleder Mittmedia nu sin stora OS-satsning med en rad livesända event där OS-stjärnorna intervjuas i sina hembyar. Först ut att intervjuas på plats, den 28 december klockan 17.00 i Funäsdalen, är skicross-stjärnan Victor Öhling Norberg. Näst på tur väntar Sandra Näslund hemma i Kramfors den 7 januari.

Annons

– Det känns superkul att få ta de här stora OS-stjärnorna hem till platsen där det en gång började. Att få se bakgården där de tog sina första spadtag, få möta tränarna som en gång trodde på dem, eller kompisarna som föll bort på vägen men som fortfarande följer OS-stjärnornas framfart så där från hemmaplan, säger Johannesson.

- Det är häftigt att stjärnorna gett oss och alla läsare/tittare den här unika möjligheten att få träffa dem i den gamla uppväxtmiljön.

Utöver eventen kommer Mittmedia att bjuda er läsare på bland annat på fördjupande reportage där ni får lära känna våra OS-hopp med avstamp i deras hemby.

- Vi gör OS superlokalt, och det är väl egentligen det som vår sportjournalistik ska handla om, att ta det riktigt jättestora, globala, och översätta på vår nivå, hur det berör i vårt samhälle, hemma på vår gata. Vi kan ge de lokala perspektiven som ingen annan kan, säger Johannesson.

När mästerskapet i Pyeongchang drar igång kommer Mittmedias reportrar Adam Johansson och Sanna Svanebo att bevaka mästerskapet på plats. Hemifrån de lokala redaktionerna levererar vi uppföljningar och studioprogram.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan