Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Anrika Arboga Atletkubb firar 85 år – här är några av alla mästerskapsvinnare klubben haft

Annons

Arboga Atletklubb är en av landets anrikaste brottarklubbar. På lördag firar föreningen 85 årsjubileum. Sporten har valt att blicka tillbaka och hittar flera profiler som verkligen satt klubben på kartan genom årens lopp.

Arboga Atletklubb grundades 1932 och sedan dess har klubben skördat stora framgångar.

Första SM-guldet togs av Ragnvald Mukka redan 1937. Sedan har det blivit närmare 200 mästerskapstitlar under SM, EM, VM och OS. Under stora delar av 50-talet och 60-talet hade Arboga Atletklubb ett fruktat lag med brottare som Berndt Öhrbom Nils Larsson, Håkan Waern, Allan Sundström, Anders Andersson, Roland Ander och flertalet till ej att förglömma.

Annons

Annons

Eldsjälen och den mångåriga ledaren Leif Andersson bjöd på ett oförglömligt minne i klubbens historia när han 1973 vann EM-guld i grekisk- romersk stil.

Profilen Anders Eriksson slog till sju år senare och vann UVM-guld. Under 80-talet var han och Patrik Magnusson väldigt framgångsrika.

Även under 2000-talet har klubben skördat stora framgångar med mästerskapsvinnare som Jonas Nyberg, Pontus Lundh, Edwin Dominguez, Jenny Allandi, Daniel Molin och många fler.

På lördag har AAK öppet hus för att fira 85-årsjubileet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy