Annons

Annons

Annons

Dingtuna glesbygd

Krock med älg på väg 56 – vägen stängdes av från Västerås mot Eskilstuna

Tidigt på torsdagen krockade en bil med en älg på väg 56, vilket fick stor påverkan på trafiken.

Inbäddat innehåll

Vid 6.30-tiden inträffade en viltolycka på väg 56 mellan Törunda och Löpdal. Initialt varnade Trafikverket endast för en kortvarig påverkan på trafiken och räddningstjänst åkte inte ut till platsen.

Annons

Senare, vid 7.16, larmades dock både räddningstjänst och polis dit, då det visat sig att en älg varit inblandad i olyckan och att bilen stod olägligt till på vägen.

Annons

– Två personer satt i personbilen, ingen av dem blev skadade. Älgen försvann från platsen, säger Joakim Lindqvist, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

En stund senare påträffades älgen en bit därifrån, död. Enligt reporter på plats är väg 56 avstängd i riktning mot Eskilstuna. Trafiken leds om via Kolbäck.

Vägen var avstängd i åtminstone en timme, sedan började trafiken släppas fram växelvis. Den krockskadade bilen behövde bärgas.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att två viltolyckor hade inträffat på samma plats. Troligen rör det sig om endast en olycka som har rapporterats två gånger. Det har det inkommit som två separata ärendet för räddningstjänsten, men enligt polisen finns endast ett ärende.

■ ■ TIPSA! Vet du mer?

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll


Julia Löndal Jonsson

021-19 92 38
julia.jonsson@mittmedia.se

Annons


Tony Persson

021-19 92 96
tony.persson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan