Annons

Annons

Annons

Nio yrken som kommer att anställa i framtiden

Funderar du på att byta yrkesinriktning, eller vill du tipsa dina barn eller barnbarn om program på högskolor och universitet? Nu blir det snäppet lättare – Arbetsförmedlingen har nämligen sammanställt en lista på yrken som kommer skrika efter personal om fem till tio år.

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är en avslutad högskoleutbildning en bra merit på arbetsmarknaden.

Bild: Fredrik Sandberg / TT

Den 16 oktober är sista dagen för val till vårens utbildningar på högskolor och universitet. Vilken utbildning man väljer att söka kan dock påverka hur lätt, alternativt svårt det kommer vara att hitta en framtida arbetsplats.

Annons

Annons

– Vi har en stark arbetsmarknad nu och det är lätt att få jobb inom väldigt många olika yrken. Men för att försäkra sig om att ha goda jobbchanser även på sikt är en högskoleutbildningen bra investering, berättar arbetsmarknadsanalytiker Jan Sundqvist i ett pressmeddelande.

Han fortsätter;

– Det är förstås bra att välja en utbildning som man är intresserad av och vill fullfölja. Men det är också viktigt att titta på hur jobbmöjligheterna kommer att se ut på lite längre sikt, så att man vet vad som väntar innan man gör sitt val.

Arbetsförmedlingens lista på yrken på högskolenivå där det kommer att vara lättast att få jobb om 5 och 10 år:

· Förskollärareoch fritidspedagoger

· Gymnasielärare

· Ingenjörsyrken

· It-yrken

· Läkare

· Lärare i grundskolan

· Sjuksköterskor

· Specialpedagoger

· Tandläkare


Bella Beiron

Bella.Beiron@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan