Annons

Annons

Annons

Dingtuna glesbygd

Berusad förare orsakade krock på E18 – "rörigt på platsen" – vittne berättar

En trafikant ringde till polisen för att berätta att en bil körde vårdslöst. Under samtalet inträffade en olycka. Två bilar krockade och en person fördes med ambulans till sjukhus. Olyckan orsakade långa köer i över en timme, enligt personer på plats.

Vid klockan 19.06 larmades SOS om en trafikolycka på E18, strax öster om avfarten till Eskilstuna. Ambulans, räddningstjänst och polis åkte dit.

– Det är två bilar som har krockat och tre personer är drabbade. En man har blivit transporterad till sjukhus. I den andra bilen fanns en kvinna och ett barn, säger Joakim Lindqvist, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Olyckan inträffade samtidigt som en trafikant hade ett samtal med polisen.

– Vi fick in ett samtal om en bil som körde väldigt vårdslös. Under tiden vi pratar med anmälaren kör den här bilen in i en annan bil som ska ha snurrat runt ordentligt, säger Linnéa Hultberg, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Bilföraren som låg bakom och larmade polisen berättar:

Annons

– Jag låg bakom bilen från Erikslundsavfarten och såg hur bilen började vingla riktigt rejält. Jag tänkte först att han kanske gjorde till sig men insåg rätt snart att något inte stämde. Han vinglade kraftigt och snabbt över hela den tvåfiliga körbanan. Det var då jag ringde in för att rapportera att bilen körde riktigt riskfyllt och vårdslöst och behövde kontrolleras, berättar föraren som vill vara anonym.

Annons

– Under tiden som jag pratar med polisen så smäller det bara till och då ser jag hur bilen som kört vårdslöst kör rakt in i bilen framför och då börjar bilen med en mamma och ett litet barn börjar snurra flera varv över körbanan och bilen som körde vårdslöst kör in i vajerräcket.

– Jag stannar för att kontrollera hur alla mår och ser då att kvinnan med barnet verkar må bra men är i chock, då de står utanför sin sönderkrockade bil. Jag bad dem sätta sig i min bil för att slippa frysa och inväntade polis samt ambulans.

– Ambulans kom bara av en slump och åkte förbi cirka en minut efter olyckan hade hänt och tog då hand om mannen som körde vårdslöst.

Läsarfilm från olyckan på E18:

Inbäddat innehåll

Föraren i den vållande bilen, en 40-årig man, luktade kraftigt av alkohol, uppger polisen. Han klarade sig med lindriga skador. Han är misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Annons

En 43-årig kvinna och hennes 4-åriga dotter klarade sig utan fysiska skador, men fick ändå följa med ambulansen till sjukhuset för sedvanlig kontroll.

Efter olyckan blev det totalstopp i riktning mot Köping, med långa köer som följd. Enligt tips till VLT var det fortfarande stopp i trafiken vid 20.30.


Julia Löndal Jonsson

021-19 92 38
julia.jonsson@mittmedia.se


Jan-Arne Bäckström

janarne.backstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan