Annons

Annons

Annons

Hälften av alla svenskar vill byta jobb

Nu efter semestern har antalet jobbansökningar ökat med 20 procent. "Det kan bero på att det nuvarande karriärvalet inte motsvarar de förväntningar man hade som ung student" berättar Anna Bergius som är väl insatt i ämnet.

Enligt en undersökning från Blocket Jobb ångrar var tredje svensk sitt yrkesval, och varannan svensk vill byta jobb. Undersökningen visar också att antalet jobbansökningar ökat med 20 procent den senaste veckan.

– Det är tråkigt att så många inte verkar trivas med sitt yrke. Med tanke på hur mycket tid av sitt liv man tillbringar på arbetsplatsen önskar man att fler skulle våga byta bana. Alla har däremot inte ekonomisk möjlighet att börja studera igen, konkurrensen att komma in på kurser kan vara hård, och en ny karriär rimmar inte alltid med nuvarande livsstil, säger Anna Bergius, affärsområdeschef på Blocket Jobb, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Läs också: [+] Fem kvinnor i Åre skapar kläder och smycken av återvunnet material: ”Sånt som andra ser som avfall ser vi som guld”

35 procent av de tillfrågade i åldern 30-49 år ångrar sitt yrkesval. Foto: Janerik Henriksson / TT

Det är framförallt personer i åldern 30-49 år som ångrar sitt yrkesval.

– Många i 30-40-årsåldern är småbarnsföräldrar och att de inte skulle göra om samma karriärval kan bero på att det nuvarande karriärvalet inte motsvarar de förväntningar man hade som ung student. De kan också vara mindre benägna till att göra förändringar för att en ny karriärinriktning inte passar livspusslet i dag eller att småbarnslivet inte ger utrymme för att hinna söka nytt jobb, säger Anna Bergius.

Läs också: [+] Fereshteh – en ängel i konditoriet


Bella Beiron

Bella.Beiron@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan