Annons

Annons

Annons

(S)tockholmare ny ordförande för Mälardalsrådet

Samarbetsorganisationen Mälardalsrådet har fått en ny ordförande. Det blir det socialdemokratiska landstingspolitikern Erika Ullberg (S) som tar över efter Erik Langby.
– Jag ser fram emot att vi gemensamt fortsätter utveckla det storregionala samarbetet, säger hon i ett pressmeddelande.

Erika Ullberg tar över som Mälardalsrådets nya ordförande.

Bild: Pressbild

På fredagen meddelade Mälardalsrådet i ett pressmeddelande att man valt en ny ordförande efter Nackapolitikern Erik Langby (M). Det blir socialdemokraternas gruppledare i Stockholms läns landsting, Erika Ullberg, som tar över rodret på posten.

Annons

Annons

Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för bland annat län och kommuner i Stockholm-Mälardalsområdet som arbetar för att främja regionens konkurrenskraft, bland annat när det kommer till infrastrukturfrågor. Till exempel har Mälardalsrådet säkrat medfiansieringen av Citybanan.

– Jag känner mig hedrad och glad över att ha blivit vald till Mälardalsrådets ordförande, samverkan stärker konkurrenskraften. I vår växande Stockholm-Mälarregion samarbetar län och kommuner för att vi ser nyttan av det, säger Erika Ullberg i pressmeddelandet.

Hon fortsätter:

– Vi lär av varandra och driver tillsammans framtidsfrågor kring exempelvis infrastruktur, utbildning och kompetensförsörjning. Jag ser fram emot att vi gemensamt fortsätter utveckla det storregionala samarbetet.


Mårten Arvidsson

021-19 92 31
marten.arvidsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan