Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Lastbil körde in i personbil på E18 – puttade den 150 meter

På onsdagsmorgonen vid 08-tiden fick SOS ett larm om en trafikolycka på E18.

Bild: Tony Persson

Olyckan inträffade vid trafikplats Västjädra i riktning mot Västerås.

Trafikverket meddelade att trafiken på E18 påverkades kraftigt. Vägen var under en tid avstängd och trafiken leddes om vid Västjädra.

Polis och räddningstjänst var på plats vid olyckan.

– Alla parter är ute ur sina fordon. Det var en personbil och en mindre lastbil som krockade, säger Linnea Hultberg, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Enligt räddningstjänsten ska inga personskador uppstått i samband med olyckan.

Vid 08.30-tiden fick SOS ytterligare ett larm om en trafikolycka vid Västjädra. Under tiden räddningstjänsten arbetade med att sanera vägbanan efter olyckorna var det mycket begränsad framkomlighet på vägen.

Annons

Annons

– Det är totalt avspärrat på E18. Trafiken leds om via avfarten och påfarten vid Västjädra så det går att komma förbi men jag kan tänkta mig att det är långa köer, säger Johan Gustavsson, inre befäl vid Mälardalens Brand- och Räddningsförbund vid 09.15-tiden.

Polisen berättar att olyckan inträffade när en lastbil skulle byta körfält i samband med en omkörning och såg inte att det låg en personbil framför. Lastbilen krockade med personbilen som hamnade framför utan att lastbilschauffören upptäckte detta.

Lastbilen fortsatte köra 150 meter med personbilen framför sig i tron om att lastbilen fått punktering. När lastbilschauffören upptäckte personbilen stannades lastbilen.

Ingen person blev skadad i samband med olyckan.

Inbäddat innehåll

Observera att olycksplatsens läge baseras på preliminära uppgifter.

■ ■ TIPSA! Vet du mer eller är på plats? Har du film/bild? Skicka mms/sms till 72021, ring 021-199 199 eller använd Tipsa-tjänsten.


Joel Widerberg

021-19 92 97
joel.widerberg@mittmedia.se


Tony Persson

021-19 92 96
tony.persson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan