Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Sveriges EM-öde avgörs i Köping – hon ska bära fram landslaget till seger

Det bjuds på högklassig bordtennis i Köpings Arena på tisdag kväll. Sverige går in som klara favoriter mot Slovakien när EM-biljetten ska säkras. Med i truppen finns bland annat den tidigare Köpingsbon Matilda Ekholm, rankad 20 i hela världen.

En seger i dubbelmötet mot Slovakien innebär att svenskorna kvalificerar sig till högstdivisionen på EM – ett mästerskap som avgörs i Luxemburg mellan den 13–17 september.

Här är Sveriges lag (världsranking inom parantes):

Matilda Ekholm, UCAM Cartagena, Spanien (20)

Li Fen, Quevilly, Frankrike (41)

Linda Bergström, Linz AG Froschberg, Österrike (143)

Annons

Jennifer Jonsson, Norrtulls SK (264)

Annons

Noterbart är att Team Mälarenergis stora framtidsnamn, Stina Källberg, står utanför truppen. När VM avgörs i tyska Düsseldorf mellan den 29 maj och 6 juni så finns supertalangen däremot med i Sveriges trupp.

LÄS MER: Köpingprofiler uttagna i landslaget: "Högst internationell potential"

Världsspelaren Matilda Ekholm är tillbaka i Köping för att försvara Sveriges färger.

Bild: Petros Giannakouris

En spelare att hålla ett extra öga på under tisdagskvällen är förstås Matilda Ekholm som har klättrat rejält på världsrankingen den här säsongen.

Med ytterligare en internationell stjärna i laget, Li Fen (rankad 41a), är Sverige stora favoriter till att säkra EM-biljetten mot ett Slovakien som har ett betydligt lägre rankat lag.

Här är Slovakiens lag (världsranking inom parantes:

Eva Odorova (97)

Eva Jurkova (281)

Tatiana Kukulkova (296

Lucia Truksova (orankad)

"Lagmatchen spelas med tre spelare i varje lag (förbundskapten har möjlighet att byta ut en spelare under lagmatchens gång). Matchen spelas först till tre segrar och man spelar maximalt fem singelmatcher, matchen kan alltså inte sluta oavgjort. Det sammanlagda resultatet från två möten avgör vem som vinner playoffspelet och tar hand om en plats i den högsta divisionen på EM, Championship division", skriver svenska bordtennisförbundet på sin hemsida.

Annons


Kristofer Ström

021-199232
kristofer.strom@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan