Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Köpings BTK obesegrat genom serien – Norberg klarar sig undan kval

Efter att säsongens fyra sista matcher spelats i Umeå i helgen står det klart att Köpings BTK vinner division 1 Norra – efter att ha vunnit samtliga matcher under säsongen.
Det efter 14 vinster, och en matchstatistik på förkrossande 112-19.
Nu får laget chansen att kvala till Superettan.

På pappret stod Eskilstuna för det svåraste motståndet inför helgens matcher i Umeå – men Köping krossade tabelltvåan med 8-1 i matcher. Seriespelets slut innebär också att Köpingsspelaren Peter Ingemar var den enda spelaren i serien som gick obesegrad genom hela säsongen, med 24-0 i matcher.

Seriesegern innebär nu att Köping får chansen att kvala upp till Superettan – och man får flera chanser att ta sig dit i kvalet som består av två steg.

Annons

Annons

I det första steget – som kan spelas i Köping, om lotten faller rätt – deltar de två bästa lagen från division 1 Norra och Östra. Där får Köping först möta seriesegraren från den östra serien, Norrtulls SK, i ett möte där vinnaren går direkt till Superettan.

Skulle Köping förlora matchen mot Norrtull går det första steget av kvalet vidare där laget då får möta vinnaren från matchen mellan de båda tvåorna, med möjligheten att gå vidare till steg två av kvalet.

I steg två möts därefter motsvarande lag som gått vidare från steg 1-kvalet från den västra och södra division 1-serien, och sexan från Superettan i en rak serie där vinnaren tar den kvarvarande platsen i Superettan.

I division 1 norra återfinns även Norbergs BTK, som efter en seger, en oavgjord och två förluster i helgens fyra matcher slutar på en femte plats i tabellen. Därmed undviker laget kval med två poängs marginal ner till Umeå.


Oliver Åbonde

oliver.abonde@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan