Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

74 procent av västmanlänningarna har snabbt bredband

6 000 fler hushåll än i fjol har fått snabbt bredband i länet.

Utbyggnaden i länet följer utvecklingen i riket som helhet. Men fortfarande är det en bit kvar till målet att 95 procent av länets hushåll ska ha tillgång till snabbt bredband år 2020. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) Mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2016.

Region Västmanlands bredbands koordinatorer märker att det händer mycket i länets kommuner när det gäller bredbandsutbyggnad just nu.Många projekt är på gång, både med stöd från Landsbygdsprogrammet och rent kommersiella. Detta gäller både i tätort och på landsbygden.

Annons

Annons

74 procent av hushållen i Västmanlands län hade tillgång till snabbt bredband på 100 Mbit/s år 2016. Detta är en ökning med 3,2 procent eller ca 6 000 hushåll jämfört med föregående år.

I Västmanland har 92 procent av hushållen tillgång till bredband med 30 megabit per sekund. 73,82 procent har tillgång till bredband med 100 megabit per sekund. Snittet för riket är 73 procent.


Bettina Bäck

021-19 98 54
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy