Annons

Annons

Annons

Arboga

Fick lön från tre företag – men deklarerade inte en krona

Skatteverket hittade utbetalningar som gjorts från tre olika företag till en Arbogabos bankkonto. Problemet var att Arbogabon inte deklarerat inkomsterna.

Skatteverket har genomfört en kontroll av ett numera konkursat företag med säte utom länet. Det företaget anlitade en ekonomifirma för att sköta löneutbetalningarna.

Skatteverket letade vidare – och det visade sig att en Arbogabo i 60-årsåldern under år 2014 fått nästan mer än 370 000 kronor i lön från tre olika företag i bygg- och entreprenadbranschen.

Annons

Inget av företagen har lämnat kontrolluppgift till Skatteverket om de utbetalda pengarna. Ingen lönespecifikation fanns avseende 75 000 kronor. För utbetalningar om 55 000 kronor hade inte skatt dragits av alls.

Annons

Det fick Skatteverkets personal att rota vidare. De begärde ut kontoutdrag från Arbogabons bank och där framgick det att pengarna gått in på Arbogabons konto under rubrikerna "Överföring" eller "Lön".

Skatteverket har skrivit till Arbogabon och bett om förklaringar men inte fått några. Nu har Skatteverket beslutat att höja Arbogabons beskattningsbara inkomst med de 370 000 kronorna för inkomståret 2014.

Samt påföra skattetillägg med 40 procent på den skatt som Arbogabon måste betala.

Skatteverkets beslut kan överklagas till förvaltningsrätten.


Jan Ernheimer

021-19 92 04
jan.ernheimer@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan