Annons

Annons

Annons

Fellingsbro

Insamling i Stefans namn ska dra pengar till Cancerfonden

Sedan en dryg månad pågår en insamling till Cancerfonden, som är anordnad av ett gäng i Åbågens MCK. På söndag kulminerar den med en tidsträning på klubbens endurobana i Krämplinge, mellan Götlunda och Fellingsbro.

Insamlingen och träningsracet är ett event som några i klubben drog igång för att stötta en kompis och enduroåkare i klubben, som drabbats av sjukdomen. Det handlar om Stefan Hjelm, som i unga år var framgångsrik i gokart och på senare tid kört enduro.

– Vi kände att vi ville göra något viktigt och engagerande och därför har vi dragit igång den här grejen, som förhoppningsvis ger bra med pengar till Cancerfonden, berättar Andreas Johansson, en av initiativtagarna.

Annons

Annons

Själva insamlingen har varit igång under en dryg månad och hade under torsdagen dragit in 10 000 kronor till Cancerfonden.

På söndag blir det förhoppningsvis ännu mer när själva tidsträningen genomförs på Krämplingebanan. 50-talet enduroåkare har anmält sig och var och en betalar 150 kronor i startavgift, pengar som oavkortat går till insamlingen i Stefans namn.

På själva träningsområdet kommer det också att säljas förtäring som korv och hamburgare.

– Vi ska helt enkelt ha en bra dag vid Krämplinge, säger Andreas.

Stefan själv är förstås hedrad av omtanken och ska själv ta sig ut till banan på söndag.

Kompisarna i Åbågens MCK har startat en insamling till Cancerfonden i Stefan Hjelms namn. På söndag körs en enduroträning på Krämplingebanan utanför Arboga där alla intäkter går till insamlingen.

Bild: Alexandra Edman

– Klart jag uppskattar det här som dom gör, med insamlingen och allt. Motorsporten har varit och är mitt liv, säger Stefan själv.

Stefan har malignt melanom som har spridit sig och behöver en krycka för att kunna gå. Förhoppningen är att han om ett tag ska ta sig upp på motorcykeln igen, för att kunna åka enduro.

Läs mer om insamlingen på Cancerfonden.

Annons


Lennart Ljung

0221-365 06
lennart.ljung@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan