Annons

Annons

Annons

Julen 2016

Felicia fick kronan när Arboga skrev Luciahistoria: "De tidiga mornarna blir nog jobbiga, men det ska bli jättekul"

Det blir Felicia Tinglöw som får uppdraget att bli Arbogas Lucia 2016. Det avgjordes genom lottning.

Inbäddat innehåll

På torsdagskvällen skrevs historia i tornrummet på Trefaldighetskyrkan, när den sjuttiofjärde lucian i Arbogas moderna historia lottades fram i stället för att röstas.

– Jag sökte till årets lucia därför att jag har hört mycket om att det är så bra stämning mellan tjejerna. Det kändes som en kul grej att göra, sa en glad Felicia Tinglöw i direktsändning på bblat.se strax efter klockan 18 på torsdagskvällen. Hennes namn drogs bland åtta namn ur en urna som Lions president i Arboga, Bo Fried, höll fram.

Annons

– Det känns bra med lottning, jag kände att tiden var mogen, förklarar Bo Fried som tog beslutet att överge röstningen efter att ha skickat en förfrågan till ett antal andra luciaordnande Lionsföreningar.

Annons

– Jag tror att det var ungefär hälften som gått över till lottning. Det känns som om det är fler och fler och det känns bättre än att ha omröstningar där störst släkt vinner.

Lions president Bo Fried överräckte blommor och provade den officiella Luciakronan på Felicia Tinglöw.

Bild: Anders Brage

En annan som var nöjd med lottningen, var Anna Ytterberg, kantor och körledare och sedan många år den som får luciatablån att bli så välljudande det bara går genom hård träning.

– Man har sett alla sorters reaktioner genom åren. Det betyder så mycket för en del av tjejerna att det gör ont när de inte vinner. Man säger "aldrig mer", men det är ju roligt också, säger hon.

– Lottning känns helt klart modernare än röstning. Stämningen är verkligen bra mellan tjejerna.

Efter torsdagens sångrepetition och den direktsända lottningen utbröt också ett tårtkalas i tornrummet. Nu återstår en dryg veckas repetitioner och sedan börjar allvaret med späckat luciaprogram från morgon till sent några dagar.

– De tidiga mornarna blir nog jobbiga, men det ska bli jättekul, sammanfattade Felicia Tinglöw.

Länk till den bandade sändningen på bblat.se

Annons

Felicia Tinglöw (med blombukett) och tärnorna Hanna Robertsson, Amanda Landén, Dobroslawa Wikeling, Ida Bergqvist, Lovisa Engström, Elin Sjölander och Josefin Antonsson.

Bild: Anders Brage


Anders Brage

0221-365 66
anders.brage@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan