Annons

Annons

Annons

Innebandy

Sänkte ex-klubben – sedan bad han om ursäkt: "Jag kanske firade för mycket"

Publiken i Nibblehallen bjöds på ett rafflande derby mellan IBK Hallsta och IBK Köping i herrarnas division 1. Hemmalaget Hallsta var på väg att tappa matchen men den tidigare Köpingsspelaren Joakim Turunen klev fram som matchvinnare för Hallsta.
– Jag kanske firade för mycket efter avgörandet, säger matchhjälten efter Hallstas 9–8 seger.

Joakim Turunen (till höger).

Bild: Calle Ström

Hallsta såg ut att gå mot en storseger i lördagens derby. Som mest ledde man med 6–1 en bit in i andra perioden. Sedan startade Köping jakten och satte mål efter mål och i början av tredje perioden så var man ifatt.

– Det har varit så här i flera matcher i rad. Vi går iväg och leder och känner lite trygghet, sedan släpper vi in enkla mål. Jag tror att det har satt sig i våra huvuden. Folk på bänken sitter och säger att nu kommer raset, och tar för givet att vi kommer att tappa det. I dag har vi lite mer skalle och vänder det här, säger Turunen och fortsätter.

Annons

– Jag tycker att vi genomför en bra match, egentligen under hela matchen. De får in lite bollar om studsar, men det får vi också. Annars så tycker jag att vi för spelet och de har lite flyt.

Annons

Hur tufft var det när Köping började jaga ifatt?

– Det var jättetufft, helst när det var samma visa förra helgen när vi tappade. Men som sagt, vi visade styrka att hålla igen det här och gör ett segermål.

Det måste ha varit en speciell match för din del då du har ett förflutet i Köping, hur var det att möta din gamla klubb?

– Det var speciellt, jag har en del bra vänner i laget. Det var kul att spela men jag får be om ursäkt att det var jag som gjorde sista målet.

Du får smälla dit det matchvinnande målet med 1,5 minut kvar av matchen, beskriv känslan?

– Jag blir väldigt glad och jag hatar att förlora. Jag vet inte, jag kanske firade för mycket när jag gjorde avgörandet. Jag firade väldigt hårt, det var en riktigt skön känsla.

Vad betyder det här för er att ni lyckas reda ut en tappad storledning men ändå tillslut stå som segrare?

– Det betyder väldigt mycket. Vi får inte hamna i en trend där vi tappar matcherna även fast vi leder och känner oss som det bättre laget. Det betyder väldigt mycket att vi bryter den där trenden och vinner fast vi tappar en stor ledning.

Hur är känslan hos er när det är dags för derbyn, ni har gjort starka matcher där?

Annons

– Ja det har vi gjort. Vi är ett bra lag och jag tro att lagen i Västmanland har respekt för oss för de vet att vi har individuellt skickliga spelare. Så jag tror att folk kommer hit med lite respekt vilket är till vår fördel.

Vilka tycker du visar vägen i dagens match?

– Mattias Thelin är riktigt grym. Sedan har vi Niclas Eklund som dödar ganska mycket tid i slutet, och det är guld värt för laget, avslutar Joakim Turunen.


Stefan Lindgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan