Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Historieätande, teater och kungligheter står i centrum för årets julteater

Arbogateatern har tagit fram en julvariant av sin uppskattade mat- och teaterföreställning Det stora kungakalaset. Spelplatsen är som tidigare Kungsörs Kungsgård.

Hedvig Eleonora (Åsa Bergh), David Klöcker Ehrenstrahl (Mathias Wiik), Karl XI (Niklas Ulfvebrand) och Ulrika Eleonora (Emelie Hertzman).

Bild: Foto: Lars Lykta

Annons

Tre föreställningar av Det kungliga julkalaset kommer att sättas upp: onsdagen den 7 december, fredagen den 16 december och lördagen den 17 december.

Intrigen i Det kungliga julkalaset är följande: Karl XI och Ulrika Eleonora firar jul tillsammans. Deras första jul som nygifta och i drottningens mage växer det en ny tronarvinge. Det ska bli den perfekta julen – om bara inte kungen glömt säga att svärmor också kommer.

Annons

Annons

Läs också: Middag med kung och drottning

– Publiken får fira jul på 1600-tals vis tillsammans med kung Karl XI och hans familj. Det blir julklappar, tjocka släkten, sång, tjänstefolk, beskriver Emelie Hertzman, konstnärlig ledare på Arbogateatern, i ett pressmeddelande.

Förutom teater ingår mat som en given del i föreställningen.

– Det blir förstås en härlig historiskt inspirerad måltid i fem sittningar, förklarar Louise Biloff, krögare på Kungsudden, i pressmeddelandet.

Änkedrottning Hedvig Eleonora (Åsa Bergh).

Bild: Foto: Lars Lykta

TV: Drottningen talar ut

I föreställningen kommer publiken mötas av fyra skådespelare. Tre av dem har medverkat även i den tidigare föreställningen, Det stora Kungakalaset.

Emelie Hertzman och Niklas Ulfvebrand tar sig på nytt an rollerna som Karl XI och hans hustru Ulrika Eleonora, medan Mathias Wiik får en ny roll i hovkonstnären David Klöcker Ehrenstrahl.

Annons

Ny i ensemblen är Åsa Bergh, i rollen som svärmor, änkedrottning Hedvig Eleonora. Åsa Bergh är tidigare mest känd för sin roll som Ulrika i Västergöl i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla.


Anders Edström

021-19 92 25
anders.edstrom@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy