Annons

Annons

Annons

Innebandy

Hett länsderby: Då skickar Hallstabacken en känga till förre backkollegan i Köping

På lördag möter IBK Köping IBK Hallsta i Nibblehallen i innebandyns division 1. Ett viktigt länsderby då endast ett poäng skiljer lagen åt i tabellen. Förre Köpingsbacken Niclas Eskros, som spelar i just Hallsta, gissar favör åt sitt gamla lag.

– Jag tror vi har bra chans på lördag, men jag skickar favoritskapet till Köping 40/60 eftersom Köping har lirat i division 1 många år nu, säger Hallstas Niclas Eskros i en intervju med sin gamla laghemsida.

Men han kan inte låta bli att ge en känga till sin förre medspelare Peter Hofer.

Annons

– Matchen i matchen är att göra mer poäng än min gamla backkollega (Peter Hofer). Betona ordet gamla, säger Eskros och skrattar.

Niclas Eskros tror att favoritskapet ligger hos Köping i länsderbyt.

Bild: Arkivfoto

Läs också: Efter tunga inledningen - så ska IBK vända trenden

Annons

Men trots favoritskapet tycker Hallstabacken att det finns svagheter i Köpingslaget.

– Styrkorna sitter i Köpings försvarsspel och svagheterna är väl anfallsspelet, i alla fall vad jag tyckte förra året. Det här svaret får man väl sota för efter lördag, säger han och fortsätter:

– Våra styrkor i Hallsta är anfallsspelet, vi är kreativa och kommer till mycket lägen. Svagheterna, vi släpper in för mycket mål.

Se tabellen här

IBK Köping ligger en poäng före hemmalaget med tio poäng inför den tionde omgången. IBK Hallsta ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket och behöver alla poäng som det spelas om för att lyckas med målsättningen.

– Målsättningen är att vi ska hålla oss kvar. Jag tycker att årets upplaga av Hallsta känns grym, vi har en bra blandning med bådeyngre och äldre lirarare, säger Eskros.

Annons

Hur tror du matchbilden blir?

– Matchen kommer bli tajt eftersom båda är i behov utav poäng. Jag tror Köping kommer låta oss föra spelet och sedan försöka straffa oss på våra misstag. Det måste vi se upp med! Det kommer bli hårt krig på banan i 60 minuter och dem som vill mest vinner.


Sofia Fors

021-90 70 93
sofia.fors@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan