Annons

Annons

Annons

Barnängen

Hallstabo dömd för Coop-rånet och knivöverfall på medfånge

Den 25-årige man som suttit häktad för rånet på Coop på Hammartorget i Hallstahammar i slutet av augusti har dömts till fängelse. Han döms också för det knivöverfall som gjordes på en medfånge i februari.

På torsdagsförmiddagen kom domen: den 25-årige man som rånade Coop-butiken i Hallstahammar döms till två år och två månaders fängelse för rånet, misshandel och olaga hot.

Det var den 25 augusti som rånet inträffade. 25-åringen var maskerad och knivbeväpnad och tvingade till sig pengar, drygt 2 000 kronor, av kassapersonalen.

Annons

I förhör säger personalen att han också hotade att han hade en pistol.

– Han sa "jag skjuter dig, jag har pistol".

Rånaren kunde gripas strax efter rånet och häktades sedan den 28 augusti.

Förutom rån döms 25-åringen också för olaga hot och misshandel.

Annons

Misshandeln skedde när 25-åringen satt fängslad för grov stöld i åtta månader. Han tillverkade då en kniv av ett tandborstskaft och ett rakblad som han överföll och attackerade en medfånge bakifrån med.

Den hemmagjord kniven som Hallstabon överföll en medfånge i fängelse med. Bilden är hämtad ur förundersökningen.

Bild: Polisen

Totalt förekommer Hallstabon under 15 avsnitt i belastningsregistret. På grund av risken för fortsatt brottslighet får 25-åringen sitta kvar i häktet till dess att domen träder i kraft. Den villkorliga frigivning som han hade när rånet begick anses också förverkad och även den tiden ska han nu tillbringa i fängelse.

Hallstabon döms också till att betala skadestånd. Till den kassörska på Coop som han rånade och hotade till livet ska han betala 19 933 kronor. Till medfången som knivskars ska 25-åringen betala 16 000 kronor.

Coop i Hallstahammar rånades den 25 augusti 2016.

Bild: Peter Jaslin

Annons

Annons


Lina Bergling

021-19 92 12
lina.bergling@mittmedia.se


Åza Forsman

021-19 92 17
aza.forsman@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan