Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

De blev utan miljoner till bredband

(uppdaterad 11.35) Det blev inga EU-miljoner i stöd till bredband i Västra Skedvi och Lersäter norr om Köping i den fördelning som i går beslutades.

Det blev inget fiberbidrag till Västra Skedvi och Lersäter i den här ansökningsrundan.

Annons

Länsstyrelsen hade att fördela årets återstående 14 miljoner kronor av EU:s stödmiljoner bland ansökningar som kommit in från ett tiotal områden i länet.

Två återfanns från Köpings kommun där Himmeta-Bro tidigare fått 14 miljoner kronor beviljat i bidrag.

I den här ansökningsrundan ansökte Västra Skedvi där 133 hushåll av 144 sagt sig vilja få bredband installerat. Från Lersäter som fått hjälp med ansökan av bredbandsbolaget IP Only omfattade ansökan 193 hushåll av 220.

Annons

Annons

När länsstyrelsen i går tog beslut om vilka som ska få del av årets resterande EU-miljoner gick pengarna till ett bredbandsprojekt i i Sevalla i Västeråstrakten, samt till ett av bolaget IP Onlys projekt i norra länet, det som berör Riddarhyttan. Det sistnämnda får 7,7 miljoner kronor i EU-stöd för att bygga bredband, och Sevallaprojektet 6,3 miljoner kronor.

Därmed är EU-pengarna slut för 2016. Kvar finns 30 miljoner kronor som ska fördelas ut till bredbandsprojekt i Västmanland under kommande år. Det tiotal ansökningar som fanns med i bilden den här omgången får en ny chans nästa år.

Men mycket talar för att merparten av boende i glesbygd tvingas hitta egna finansiella lösningar och samarbetspartners för att få bredband under de närmaste åren. Sådana samarbetsformer diskuteras redan på flera håll.


Ulf Eneroth

0221-365 54
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy