Annons

Annons

Annons

Annons

Kungsör

Gruppen som drar i Kungsör

Popgruppen Timoteij blir det stora dragplåstret på torget, medan aktiviteterna på dagen flyttar ner till ån. Där kan man träffa både polis och sjöräddning under Thor Modéen-dagarna.

Tjejerna i Timoteij uppträder på Thor Modéen-dagarna.

Bild: Per Groth

Annons

Upplägget för Kungsörs festdagar har trimmats år från år. När programmet nu börjar ta form blir det ännu ett nytt grepp. Alla aktiviteter på dagtid samlas vid Arbogaån, mellan hamnen och båtvarvet.

– Vi har märkt att Kungsör är för litet för att sprida ut det för mycket. Det blir inte så många besökare då. Sedan beror det lite på vädret, förra året regnade det ju. Då rör sig inte folk lika mycket, säger kommunens fritidsintendent Mikael Nilsson.

Thor Modéen-dagarna, som hålls den 29–30 augusti, ordnas i samarbete mellan kommunen, föreningar och företag.

I den nya Åparken intill Tegeludden blir det aktiviteter för barn och familj under lördagen. Räddningstjänst och polis visar upp sig, och även partier och föreningar.

Annons

Hoppborg utlovas bland annat.

– Det kommer att bli mycket barnaktiviteter. Vi har en del annat på gång som inte är klart ännu, säger Mikael Nilsson.

Annons

En bit bort i småbåtshamnen avgörs Kungsörs BK:s populära ankrace klockan halv tolv.

Nästan granne ligger hundraårsjubilerande Kungsörs båtvarv. Det firas i sällskap med Kungsörs Segelsällskap som fyller lika många år.

Sjöräddningssällskapet finns på plats och båtvarvet har öppet hus. Det blir också en del försäljning, där intäkterna går till sjöräddningen.

Kvällsaktiviteterna med serveringstält och uppträdanden blir däremot kvar på torget för tredje året i rad.

Som traditionen bjuder sponsrar kommunen fredagskvällens uppträdande så att det är fri entré.

– Det är väl vårt bidrag till att få ut kungsörarna. Thor Modéen-dagarna har ju varit lite hemvändardagar också, att folk kommer hem och hälsar på släkt och vänner. Vi vill ju att det ska hända något i Kungsör – då är det viktigt att vi i kommunen är med och bjuder till, säger Mikael Nilsson.

I år är det popgruppen Timoteij som står på scenen.

– Vi hade några olika alternativ och då var det de som vi tyckte passade bäst. De har ju varit med i Melodifestivalen och är ett skapligt namn, säger Mikael Nilsson.

På lördagen återkommer coverbandet Bandit i serveringstältet, precis som för två år sedan.

Bandet har sitt ursprung helt och hållet i Kungsör. På Thor Modéen-dagarna står Peter Kärvegård, Jörgen Karlsson, Torbjörn Axelsson och Jimmy Nyberg, allihop från Kungsör, på scenen.

Med sig har de Lasse Abrahamsson, inlånad keyboardist från Kolsva och banden Rönnas Treo och Sixpack, som ersättare för Oskar Ljungkvist som har andra spelningar vid tillfället.

Annons

Annons

Timoteij har blivit en trio

Gruppen Timoteij består sedan i våras av tre tjejer i stället för fyra. Johanna Pettersson har hoppat av för att i stället satsa på dans.

De kvarvarande medlemmarna Cecilia Kallin, Bodil Bergström och Elina Thorsell fortsätter ihop och satsar enligt Aftonbladet på att slå sig fram utomlands. Enligt bandet finns ett intresse i bland annat Kina, Polen och Tyskland för Timoteijs musik.

Gruppen blev känd genom Melodifestivalen 2010 med melodin Kom. Den blev fyra i finalen efter att ha gått vidare direkt från en av deltävlingarna. 2012 var gruppen med igen med låten Stormande hav.

De fyra tjejerna bildade bandet när de gick i samma gymnasieklass med inriktning på musik och produktion i Skara.

Kuriosa: I naturen är timotej ett gräs, ett mycket smakligt sådant för gräs-ätare. Därför är det populärt att odla till bland annat hästfoder.


Helene Wahlstedt

0221-365 64
helene.wahlstedt@bblat.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan