Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor ingen bokmal men gillar Zlatan

Victor Friberg, 17 år, är en av de 95:or som fått chansen till sommarjobb via Kungsörs kommun. Ett kul jobb där man träffar mycket folk, tycker Victor om jobbet på biblioteket.

Annons

Svårt att lära sig systemet med bibliotekskatalogen? Nej, Victor tycker systemet varit logiskt  och lärde sig fort. ”Men jag har ganska lätt för att lära mig”, säger han.

Många står i kö för att få hjälp på biblioteket när Bbl/AT:s reporter komer strax efter klockan tolv på tisdagseftermiddagen. En hjälpande hand med bland annat utlåning, inlämning och att starta datorerna får de av Victor Friberg som är inne på sin andra vecka av tre på sitt sommarjobb.

– Det är ett bra jobb. Man får träffa mycket folk. Jag gör allt, som en typ av biblioteksassistent kan man säga, säger Victor.

Rätt som det är slutar ett tangentbord att fungera på en av utlåningsdatorerna och Victor är snabbt där för undsättning.

– Ibland händer det inte så mycket. Det blir ju inte så mycket action, säger Victor och ler.

I höst börjar han sitt andra år på Saab Tekniska Gymnasium i Arboga. Ett gymnasieval han känner sig nöjd med.

Pengarna han kommer tjäna på de tre veckorna kommer gå direkt till sparkontot för bil och körkort.

– Det har varit väldigt bra att ha Victor här. Det hjälper mycket att ha sommarjobbarna här när vi är färre personal som jobbar. Det är bara positivt, säger Kerstin Jannesson som är ordinarie personal på biblioteket.

Själv är inte Victor någon bokmal. ”Jag är Zlatan” av Zlatan Ibrahimovic är dock en favorit.

– Men jag har nog blivit lite mer lässugen sedan jag började jobba här. Man dras med, menar han-.

Har du något drömjobb i framtiden?

– Jag har alltid haft en pojkdröm om att bli fotbollsproffs. Men annars vill jag nog plugga vidare till någon form av ingenjör, säger Victor.

Annons
Annons
Annons