Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt arbete inom partiet nyckeln i Anna Walléns tal

Socialdemokraterna må ha vinden i seglet just nu, men huvudtalaren på första maj i Kungsör, riksdagsledamoten Anna Wallén, menar att partiet inte får slappna av.
- Vi socialdemokrater må ha opinionen med oss just nu, men vi måste trots detta fortsätta vårt hårda arbete inför valet 2014, sa hon bland annat i sitt tal i ett soligt Pinnparken i Kungsör.

Annons
Anna Wallén.

Uppslutningen i Pinnparken var god och vädret likaså. Ett 100-tal personer hade samlats för att lyssna på första maj-talarna. Först ut var Gunilla Aurusell som förutom välkomsttalet även talade om friheten vi har i Sverige och hur den kommer från jämställdheten.

Efter Aurusell klev Kristin Fernerud upp i talarstolen. Hon talade inledande om solidaritet, men avslutade sitt tal med en vädjan till invånarna i Kungsör att gå med i partiet.

Tredje talare var SSU-medlemmen Kristin Andersson. Hon talade passionerat om skillnaden i lön mellan män och kvinnor på arbetsmarknaden.

Näst upp i talarstolen var kommunalrådet Pelle Strengbom, som även han kritiserade den sittande regeringens arbetsmarknadspolitik. Han talade även om det pågående bygget av den nya skolan i Kungsör samt Centrumplanerna.

Sist ut att tala var riksdagsledamoten Anna Wallén. Hon talade om skillnaden i partiet nu jämfört med ett år sedan. Hur opinionsundersökningar visar att Socialdemokraterna får mer och mer procent av rösterna. Men hon sa bestämt att partiet inte får börja slappna av i sitt arbete för det.

- Vi socialdemokrater må ha opinionen med oss just nu, men vi måste trots detta fortsätta vårt hårda arbete inför valet 2014, sa hon bland annat.

Annons
Annons
Annons