Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Volvo flyttar hem godshanteringen

Volvo Powertrain Production flyttar godshanteringen från Hallsberg till E-verkstaden. Lokalerna håller som bäst på att renoveras, med beräknad inflyttning i början på nästa år.

Björn Axelsson, HR och kommunika-tionschef och Maria Franksen, logistikchef, är glada över att godshanteringen ska flyttas tillbaka till Köping igen. 50 personer ska jobba på den nya avdelningen i lokalen i E-verkstaden. De räknar med att det kommer att behövas en del utbildningsinsatser. En stor fördel tycker de är att kompetensen för godshanteringen kommer att finnas i Köping.

50 personer ska jobba med hanteringen, det blir dock inga nyanställningar.

Lokalen som Volvo Powertrain Production hyr i E-verkstaden håller som bäst på att renoveras och byggas om.

Företaget har redan tidigare använt en del av ytan för lager, men det var innan godshanteringen flyttades till Hallsberg.

Det senaste året har lokalen stått tom och Volvo Powertrain Production har nu skrivit hyreskontrakt med Mälardalens fastigheter på en 12 800 kvadratmeter stor yta.

Redan före jul ska en del av ytan vara så pass klar att det går att flytta in viss verksamhet.

Men den stora flytten av godshanteringen från Hallsberg till Köping sker först i början av nästa år.

– Vi räknar med att det ska vara i drift under första kvartalet 2013, säger logistikchef Maria Franksen.

Hon berättar att det i dag går nio lastbilstransporter om dagen mellan Hallsberg och Köping.

– När vi har godshanteringen på plats här slipper vi den transporten, vilket inte minst betyder en stor miljövinst, fortsätter hon.

I dag körs godset till Hallsberg och därifrån direkt ut till respektive avdelning på Volvo.

– I fortsättningen lastas det av vid godshanteringen i E-hallen och körs sedan ut med mindre miljöbilar, via en lokal väg här inne på området. Då behöver vi inte köra på den allmänna vägen, fortsätter Maria Franksen.

50 personer räknar de med ska jobba med godshanteringen. Det blir dock inga nyanställningar.

– Nej, vi löser det med interna omflyttningar. Men det viktiga är att vi behåller den här kompetensen i Köping, säger Björn Axelsson, HR- och kommunikationschef.

En del av tjänsterna annonseras ut internt, men det kommer också att bli omflyttning av personal.

– Det blir en blandning, fortsätter Björn Axelsson.

Den nya avdelningen ska sköta all godsadministration som att ta emot och köra ut material till berörda avdelningar, exportpaketera och sköta emballagenedbrytningen.

– De kommer också att göra viss förmontering och se till att godset paketeras på rätt sätt, att rätt saker ligger i rätt ordning, säger Maria Franksen.

Annons
Annons
Annons