Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinylälskare - nu är valvet öppet

De har stått orörda i närmare 20 år. Men nu säljs bibliotekets stora vinylsamling ut. Och den som har ro att stå och bläddra i backarna kan hitta ett och annat guldkorn från förr.

Annons
Beata Anders letade noggrant igenom skivbackarna och synade vinylernas skick. Hon köpte med sig tre album hem.

När Bärgslagsbladet/Arboga Tidning i går eftermiddag besökte biblioteket flockades inte direkt besökarna kring vinylbackarna.

Vinylskivan som fullkomligen utplånades av cd-skivan i början av nittiotalet har emellertid återuppstått. Sedan några år tillbaka släpper nästan alla stora artister sina album även på vinyl. Och intresset för begagnade vinyler och därmed också ökat, om än i förhållandevis små kretsar.

Och det var efter en förfrågan från en låntagare som bibliotekets utförsäljning kom på tal.

– I stället för att de står här och samlar damm, så tycker vi det är bättre att de nu kommer till användning och glädje, säger biblioteksassistent Sari Säkkilä.

Skivorna har aldrig lånats ut. Förr kunde man nämligen gå till biblioteket och be om att få lyssna på skivorna i hörlurar.

– Det finns kanske inte några riktiga rariteter, men visst finns det skivor som kan ha betydelse för många samlare, tror Sari Säkkilä.

Läs mer om vinylskatten i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.Eller köp tidningen elektroniskt HÄR

Ulf Lundells indragna album ”Nådens år” från 1978 (senare utgivet som ”Dådens år”) och John Lennon/Yoko Onos ”Double Fantasy” som släptes bara några veckor före hans död stod längst fram i två av backarna.
Annons
Annons
Annons