Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vatten i kamp mot langning till unga

Vattenflaskor med budskapet att Tänka om delades i tisdags ut i alla tre kommunerna i regionen. Besökare till Systembolagets butiker var måltavlor för aktionen som bland andra IOGT-NTO och Polisen står bakom.

Annons

Köpings kommuns alkoholhandläggare och Tobias Back, ungdomslots, var på plats utanför Systembolaget under lunchen i tisdags.

Skolavslutningarna innebär ett hårt tryck på unga att dricka – och på vuxna att förse unga med alkohol. Kampanjen Tänk Om fokuserade för andra året i rad på langningen till unga och på vuxnas attityder.

Bakom arrangemanget står förutom en rad rikstäckande organisationer även respektive kommun. Därför syntes såväl tjänstemän som politiker med vattenflaskor och foldrar i högsta hugg utanför systembolagen.

– Det är första gången jag är med, berättade Köpings kommunalråd Elizabeth Salomonsson.

– Jag har bara fått positiva reaktioner när jag pratat med människor här. Folk berättar till exempel om hur de själva har agerat gentemot sina egna barn.

Liknande reaktioner rapporterade barn- och utbildningsnämndens ordförande Roger Eklund och socialnämndens ordförande Andreas Trygg.

Två som i sammanhanget kan räknas som veteraner, är Köpings kommuns alkoholhandläggare William Wikström och kommunens ungdomslots Tobias Back.

– Vi stod här förra året också och det känns som om det här är ett bra koncept. Folk reagerar positivt på att vi står här.

Den som vill veta mer om kampanjen Tänk om kan med fördel läsa på www.tänkom.nu, där man förutom fakta och tips även kan titta på informationsfilmer och lyssna på radioinslag.

Annons
Annons
Annons