Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Unga får betald utbildning på Volvo

I höst startar Volvosteget, en betald verkstadsutbildning för arbetslösa ungdomar mellan 18–22 år. I Köping kommer drygt 120 unga att få chansen under den treåriga satsningen.

Utbildningssatsning. Under hösten kommer Volvo att ta in första kullen i utbildningssatsningen Volvosteget för arbetslösa ungdomar mellan 18–22 år. Johan Haag, till höger, är projektledare i Köping, här tillsammans med Björn Axelsson, HR och kommunikationschef.

Utbildningen är på ett år och inriktad på verkstadspersonal.

– Det kommer att utbildas CNC-operatörer, växellådsmontörer, personal inom logistik och underhållspersonal, säger Johan Haag, personalman och projektledare för Volvosteget i Köping.

Både han och Björn Axelsson, HR och kommunikationschef, är glada över att kunna erbjuda drygt 40 utbildningsplatser om året under den treåriga satsningen.

– Totalt blir det drygt 120 platser vid Köpingsfabriken, säger Björn Axelsson.

Som det ser ut nu startar den första utbildningen omkring vecka 45 och pågår under ett år. Under den tiden visstidsanställs de som antagits och får lön.

De garanteras dock inte någon anställning på företaget efter utbildningen.

– Men under det här året får de en grundläggande kompetens för jobb inom verkstadsindustrin och kommer också att få ett utbildningsintyg, fortsätter Johan Haag.

Den som är intresserad kan redan nu gå in på Volvostegets hemsida och anmäla sig. Det går att anmäla sig till alla tolv utbildningsorter. Något som Jens Wretling på Arbetsförmedlingen tipsar om.

Läs mer i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, papperstidningen.

Eller köp tidningen elektroniskt för 10 kronor genom att klicka HÄR!

Annons
Annons
Annons