Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Salmonellan sög kraften ur Tängsta

+
Läs senare

Salmonellafyndet knäckte Lasse och Maria Tängerstads miljonsatsning på djur.
– Det var tufft att avliva djuren, till ingen nytta alls.
Nu säljer de släktgården och gör en nystart i livet.

Lars och Maria Tängerstad gav upp satsningen på närproducerat.

Det var en jättesatsning i flermiljonformat. Bygge av flera djurhägn och byggnader i skogen, slakteri, chark, rökeri och butik på gården och inte minst inköp av djur. Grisar, lamm, kalkoner, höns. Djuren skulle vara ”uteliggare” och målet var en närproducerad mat med framtida Kravkvalitet.

Tängsta gård i Odensvi satsade på en kräsen konsumentgrupp. Deras kött från utedjuren skulle prissättas 30–50 procent högre än produkterna i vanliga butiker. Förhoppningen var att konsumenterna var glada för bara 200 meter mellan djurhägnen i skogen och gårdens slakteri.

Läs hela artikeln i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.Eller köp tidningen elektroniskt HÄR!

Annons
Annons
Annons