Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rut och Rot ökade 2011 i Köping

Avdragen för rot- och rutarbeten ökar i landet. Köping följer med trenden när man noterar en ökning av utbetalningarna för främst hushållsnära tjänster. I Kungsör och Arboga ökar de också, men betydligt mindre.

Annons

Känner trycket. Helen Bemert på Haga Städ märker att efterfrågan ökar.

Skatteverket betalade under 2011 ut 15,3 miljarder kronor i skattereduktion för husarbete. Av det står rotarbete för cirka 13,6 miljarder kronor och rutarbete för cirka 1,8 miljarder kronor. Personer i storstäderna Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala är de som flitigast använder skattereduktionen.

– Både rot- och rutavdragen har ökat jämfört med 2010 och rutarbete står för den största ökningen. Sedan juli 2009 har drygt två miljoner svenskar utnyttjat skattereduktionen, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

På Haga städ i Köping märker man tydligt att de hushållsnära tjänsterna har fått vind i seglen. Helen Bemert noterar fler och fler intresserade.

Haga Städ är ett typexempel på den företagsamhet som vuxit fram tack vare privatpersoners möjlighet att göra avdrag för hushållsnära tjänster. På tre år har Helens företag vuxit från ingenting till att vara en av de kanske 3 största aktörerna i Köping.

– Jag känner igen de här siffrorna, säger hon när hon får läsa utdragen från Skatteverkets statistik.

Läs mer i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Annons
Annons
Annons