Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvisan i fokus när Johan Lindholm talade

Uppslutningen vid årets första maj-tåg var förhållandevis god. Ett 80-tal personer hade samlats vid Folkets hus för att ta följe på Lyrans musikkår och gå den traditionella rutten ner till Hökartorget. Där rättvisa stod i fokus hos huvudtalaren Johan Lindholm från Byggnads.

Annons

Johan Lindholm, huvudtalare vid S-demonstrationen i Köping.

– Så här många har det inte gått i tåget på flera år – vad kul, sa Lena Johansson från Köpings arbetarekommun som på förmiddagen inledningstalade inför omkring 200 personer på Hökartoget.

Dagens huvudtalare var Johan Lindholm, 2:e ordförande i fackföreningen Byggnads.

Han inledde sitt tal med att prata om det han anser viktigast – frågan om rättvisa.

– Varför talar vi så lite om rättvisa? Beror det på rädsla? Kan det bero på att den egoistiska tanken att var och en nu klarar sig själv råder i Sverige? Eller är det politikerna som är rädda för att förlora väljare, och därför avstår från att tala om det? frågade han sig.

Svaret var enligt honom en kombination av alla tre.

Vidare pratade han bland annat om arbetslösheten, vikten av kollektivavtal och lika lön mellan könen. Frågor han dagligen stöter på i sitt arbete inom Byggnads.

– Jag kräver rättvisa för dig som är ung och arbetslös och som i dag går i ett första maj-tåg för första gången. Du är också min framtid och värd ett arbete som du kan försörja dig på, sa han.

– Jag kräver rättvisa här på första maj i Köping för jag vet att det ger oss ett bättre Sverige.

Annons
Annons
Annons