Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna med tågstrul mot Stockholm igen

Räkna med ersättningstrafik och längre restider om ni tänkt resa med tåg mot Stockholm i helgen. Anledningen är att Trafikverket valt att utföra förberedande arbeten inför utbyggnaden av banan.

Annons

Redan i morgon kväll klockan 22 stängs all tågtrafik på Mälarbanan av mellan Barkarby och Karlhäll.

Avstängningen pågår fram till klockan halv fem på måndag morgon.

– Vi vet att avstängningen påverkar många, säger Anna Lundman, projektchef på projekt Mälarbanan.

– Därför har vi samlat flera arbeten på den här sträckan till ett tillfälle. Och vi har lagt avstängningen över en helg eftersom vi vet att det är färre som reser på järnvägen då.

Trafikverket förbereder nu resenärerna på att resan kan ta längre tid än normalt under avstängningen. Exakt hur det ska gå till att transportera resenärerna blir det SL, Stockholms Lokaltrafik, och SJ som får lösa.

På SJ:s webb kan man läsa att regionaltågen på sträckan Göteborg–Hallsberg–Örebro–Stockholm kör via Arboga–Eskilstuna–Stockholm istället för ordinarie sträcka.

Restiden förlängs med upp till 30 minuter.

Vissa tåg på sträckan Bålsta–Arboga (i vissa fall ända till Örebro/Hallsberg) kör med kortare tåg eller med annan tågtyp. Vissa tåg ställs in helt.

Mellan Bålsta och Sundbyberg/Stockholm ersätts tågen med buss.

Restiden mellan Västerås och Stockholm förlängs med upp till 45 minuter.

På Stockholm Central kommer bussarna till och går från Klarabergsviadukten, utanför utgången vid rulltrapporna till övre hallen.

Under fredagen, den 18 maj, körs ett förlängt tåg i vardera riktningen, från/till Västerås, via Eskilstuna, till/från Stockholm. Det gäller tåg 986 från Västerås klockan 06.43 som kommer till Stockholm 08.24 och tåg 991 från Stockholm 16.25 som kommer till Västerås 18.15.

På www.sj.se/trafikinfo kan man läsa mer, bland annat vilka tåg som ställs in helt.

Annons
Annons
Annons