Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om rätten till kärlek

På tisdag visas teaterföreställningen ” Jag är en grön bänk i Paris” som är baserad på författaren Kerstin Thorvalls texter. På Forums scen står Ann-Sofie Kylin och My Holmsten.

Annons

Ann-Sofie Kylin och My Holmsten har gjort pjäsen Jag är en grön bänk i Paris som visas i Köping på tisdag.

Pjäsen är en berättelse med många känslor om den kvinnliga medelåldern. Den är rolig, rörande, upppiggande och inspirerande.

Skådespelarna Ann-Sofie Kylin och My Holmsten tar plats på teaterscenen i två roller som gestaltar varsin del av samma kvinna i all sin osminkade skönhet och lust på livet.

Ann-Sofie Kylin och My Holmsten vill synliggöra och legitimera den medelålders kvinnans rätt till kärlek, uppskattning, uppmärksamhet och kanske lite sex, trots rynkor och en och annan grop i låret.

– Kerstin Thorvall är den som bäst beskrivit livet för medelålders kvinnor, säger My Holmsten och Ann-Sofie Kylin.

D känner igen sig i hennes framställning av sig själv och de hoppas att de kan bli lika modiga, att ta så mycket plats och våga utmana människor på deras egen arena som hon gjorde, och göra det med mycket humor, självironi och smärta. Hennes texter kräver att bli spelade, för de är så spelbara och lätta att känna igen sig i, säger skådespelarduon.

Kerstin Thorvall (1925–2010) var en svensk författare, journalist och illustratör som ofta tog plats i debatten om kvinnors sexuella frigörelse. Hon var en föregångare som modigt utlämnade sig själv och sina tillkortakommanden, för medelålders kvinnors rätt att leva fullt ut och slippa duktighetskrav.

Jag är en grön bänk i Paris hade urpremiär i Stockholm den 8 mars 2011.

Föreställningen på tisdag arrangeras av Köping teaterförening och börjar klockan 19. Plats: Forum.

Annons
Annons
Annons