Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köping föreslås få fler förskolor

Åtta avdelningar vid den planerade nya förskolan i Johannisdalsskogen intill Ringvägen väntas inte räcka till för framtidens behov. Under måndagen kom ett politiskt förslag om att utreda möjligheter att bygga ytterligare en förskola med fyra avdelningar.

Annons

Förslaget behandlades vid måndagens arbetsutskottsmöte i Barn- och utbildningsnämnden, och det finns en förhoppning om att få bygga den nya förskolan i östra eller centrala Köping.

Det blir nu ett ärende för kommunstyrelsen som får avgöra om ytterligare en förskola ska utredas.

- Vi ser redan nu behovet av ytterligare en ny förskola. En ny förskola skulle göra att barnen och personalen får bättre lokaler och att vi kan använda våra resurser på ett effektivare vis. Vad gäller ekonomi så är tanken att kostnaderna blir ungefär som dagens kostnader, säger Roger Eklund, ordförande i barn- och utbildningsnämnden på kommunens hemsida.

Där omtalas också att det stora behovet av förskoleplatser beror till viss del på att det är nya barn i kön men främst på att singelförskolor, förskolor med en avdelning, enligt planerna ska få bättre lokaler. Singelförskolorna finns idag i lägenheter och andra lokaler som inte är anpassade för förskoleverksamhet. Dessa förskolor är dyrare att driva då möjligheterna till samarbete och samordning med andra avdelningar är små. Därför vill barn- och utbildningsnämnden endast ha förskolor med flera avdelningar.

Läs mer i tisdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Annons
Annons
Annons