Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstprojekt efterlyser deltagare

Marianne Lindberg de Geers uppväxt i Köping kommer att lämna spår på det konstprojekt hon genomför i maj. Inför tv-inspelningen efterlyser produktionsbolaget 200 personer som vill vara med på en fotografering.

Annons

Bbl/AT har tidigare berättat om programserien med konst som tema, som spelas in av Sveriges Television under våren och sommaren. Konstnären Marianne Lindberg de Geer valde Köping som inspelningsort. Hon är uppväxt i Köping men flyttade härifrån som 13-åring strax efter att hennes far tagit sitt liv. En händelse som kommer att avspegla sig i konstprojektet.

- Mariannes pappa gick bort när hon var 13 år. Nu skulle hon själv vilja ha kontakt med folk som varit i samma situation. Hon kommer att ha med det på något sätt i sitt konstverk, säger Camilla Ramel, producent.

Produktionsbolaget Art89 har ännu inte velat avslöja vilken slags konst som kommer att skapas. Men under fredagen gick de ut med en efterlysning som ger en liten uppfattning om vad som väntar. Konstverket kommer att bestå av olika delar.

- Vi kommer att behöva hjälp från folk på orten. Dels inför en fotografering dels att de är med och tillverkar saker.

Till fotograferingen behövs ungefär 200 personer. Samling sker på Stora Torget klockan 12.00 den 31 maj. Konstverket invigs 1 juni.

Den som vill medverka eller veta mer om projektet kan maila produktionsbolaget på [email protected]

Läs mer i måndagens tidning

Annons
Annons
Annons