Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Konkurs stoppar alkoholservering

Tanken var att sportbaren skulle ha öppnat i början av sommaren. Men ägarna fick inget serveringstillstånd, ett beslut som de inte har överklagat. Vad som händer framöver är fortfarande oklart.

Ägarna till V2 på Stora gatan fick inget serveringstillstånd och den tilltänkta sportbaren har fortfarande inte öppnat. Ägarna har gjort kunskapsprovet som krävs för serveringstillstånd, och klarat det. Däremot ligger tidigare konkurser och fortkörningsböter dem i fatet.

William Wikström, alkoholhandläggare i Köpings kommun, säger att socialnämnden tog beslut i början av sommaren att avslå ansökan om serveringstillstånd.

– Företrädare för sportbaren har förekommit i tidigare konkurser i Gävle. Dessutom finns vissa personliga regelöverträdelser, säger han.

Överträdelserna är upprepade fortkörningsböter, något som finns med när det ska fattas beslut om serveringstillstånd.

– Det görs en bedömning både av den personliga lämpligheten och om företrädarna är ekonomiskt lämpliga. Och i det här fallet har nämnden tagit beslut om att avslå ansökan.

Beslutet togs den 20 juni.

– Vi skickar alltid ut beskeden i rekommenderat brev med mottagningsbevis. Företrädarna för sportbaren hämtade ut brevet den 4 juli, men har inte överklagat beslutet.

Den som vill överklaga ska göra det inom en treveckorsperiod.

– Men vi har inte hört någonting från dem så det här ärendet är avgjort. De får inget serveringstillstånd.

Bbl/AT har vid upprepade tillfällen försök nå ägarna till sportbaren V2, men inte fått något svar. Vad som händer med lokalerna framöver är därför oklart.

Sedan nöjeskrogen Brorsan och Syrrans, som fanns i lokalerna på Stora gatan, och Hantverksrestaurangen på Torggatan, stängde har det varit magert på krogfronten i centrala Köping.

– Det har kommit in en ansökan om serveringstillstånd från Hantverksrestaurangen. Men eftersom det har varit semestrar har det inte hänt så mycket i det ärendet än.

När det kan bli något besked om serveringstillstånd eller inte vet inte Wikström.

– Nej, det är lite svårt att säga. Men det är nämnden som fattar beslut, så det går inte jättesnabbt.

Annons
Annons
Annons