Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KBAB går vidare med byggplanerna

Köpings Bostads AB fick ett stort gensvar på enkäten till villaägare i somras. Många sade sig vara intresserade av ett centralt boende och flera ställde upp i en referensgrupp som nu fått arbeta med planerna för Tunadal.

Annons

Ur Bbl/AT i fredags. Köpings kommun tillkännager att stadsarkitektkontoret just nu arbetar med en plan som placerar både bostäder och en Coop-butik på Tunadal norr om den stora parkeringen där.

Som vi kunde berätta i torsdags, har KBAB:s planer på två flerfamiljshus längs ån norr om Tunadalsparkeringen nu vuxit till en idéskiss som i dag omfattar såväl flerfamiljshus som radhusbebyggelse och en Coopbutik.

Idén föddes hos KBAB för flera år sedan och har stötts och blötts både vad gäller storlek och upplåtelseform.

– I dag har vi landat i 50 lägenheter i två hus och i dag är det hyresrätt som gäller, berättar KBAB:s chef Fredrik Millertson.

Sedan förra våren, då KBAB presenterade sina första skisser för det nya bostadsområde som är tänkt att ersätta nuvarande industritomten norr om parkeringsplatsen, har planerna finjusterats – bland annat tillsammans med en referensgrupp med intresserade Köpingsbor.

– Vi skickade ju ut en enkät till 3 000 villaägare i åldersgruppen 55+ i somras. Väldigt många svarade och var positiva till planerna på ett centralt boende dit de kunde flytta, berättar Millertson.

Läs mer i måndagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, papperstidningen, eller köp tidningen elektroniskt genom att klicka här.

Annons
Annons
Annons