Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Ingvar ny chef i Kolsva

Det blir en västeråsare som framöver ska axla rollen som kommundelschef. Ingvar G Wahlström, 61 år, börjar jobbet i Kolsva den 1 september.

I fredags skrevs anställningskontraktet under. Ingvar G Wahlström, 61 årig västeråsare, blir ny kommundelschef i Kolsva. En rekrytering som Börje Eriksson, S, ordförande i kommundelsnämnden, är mycket nöjd med.

Som Bbl/AT tidigare har skrivit gick den tidigare kommundelschefen Bo Nilsson i pension den sista april i år.

Kommundelsnämnden har sökt efter en ny chef i omgångar, men ingen av dem som har kallats till intervju har ansetts hålla måttet.

I den senaste rekryteringsomgången hade en handfull personer sållats ut, varav två kallades till intervjuer.

Valet föll på den 61-årige västeråsaren Ingvar G Wahlström. Anställningskontraktet undertecknades i fredags och han börjar sin anställning den 1 september.

Han kommer närmast från ett jobb som socialchef i Oscarshamn. Ett arbete som han fick lämna i höstas efter en två år lång anställning.

– Jag slutade efter en ekonomisk uppgörelse eftersom jag och kommunchefen hade olika syn på ledarskap, säger Ingvar G Wahlström.

Enligt Wahlström fanns det ingen samsyn i hur man behandlar och umgås med medarbetare.

– Vi är väldigt glada över att anställa Ingvar. Alla var överens, politikergruppen, tjänstemännen och facket, säger Börje Eriksson, kommundelsnämndens ordförande.

Han ser fram mot samarbetet med den nya kommundelschefen, som förutom jobbet i Oscarshamn även varit socialchef i Askersund och Vingåker och under elva år varit anställd inom Örebro landsting.

Ingvar G Wahlström kommer att bo kvar i Västerås. Det har heller inte varit något krav att den nya kommundelschefen ska bosätta sig i Kolsva.

Den 30 augusti presenterar han sig för kommundelsnämnden under det ordinarie mötet. Ett möte som även är öppet för allmänheten.

Annons
Annons
Annons