Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hillevi öga mot öga med Munktorpsvarg

Den avkopplande morgonpromenaden i skogen slutade med en riktig adrenalinrusch för sexåriga labradoren Hillevi. ”Plötsligt hörde vi ett ångestfyllt vrål och sedan såg vi vargen”, berättar Tanja Linderborg, nästan lika skärrad matte.

Annons
Skärrad men lekfull igen. Labradoren Hillevi klappas om av matte Tanja Linderborg, efter mötet med vargen i söndags. Även om Hillevi blev skrämd av händelsen är hon inte rädd för att återvända till skogen. Men i framtiden tänker matte Tanja och husse Lasse Gustavsson hålla henne kopplad.

Klockan drog sig mot nio i söndags morse när den före detta riksdagsledamoten Tanja Lindeborg och maken Lasse Gustavsson var på den vanliga rundan med labradoren Hillevi, i Kårstaskogen strax utanför Munktorp.

Med 17 minusgrader bitande i skinnet fick det bli en kortare variant, men när det var dags att vända hemåt var Hillevi inte lika snabb att följa efter som hon brukar.

– Hon håller sig alltid nära oss, men den här gången var hon helt plötsligt bara borta. Vi ropade men fick inget svar. Men så efter ett tag hörde vi ett ångestfyllt vrål som riktigt skar genom kroppen. Sedan såg vi vargen, berättar Tanja Linderborg, som är helt säker på sin sak.

– Jag har sett varg en gång tidigare och det var på Skansen. Men det gick inte att ta fel och även Lasse såg den. Lite senare hittade vi också spår i snön, lite längre in i skogen.

Hillevi, då?

Jo, hon klarade sig förhållandevis bra. Två lättare bitmärken i halsen och ett vid svansroten.

Läs mer i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, papperstidningen, eller köp tidningen elektroniskt genom att klicka HÄR!

Annons
Annons
Annons