Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här firar vi midsommar i Västra Mälardalen

I morgon är det midsommarafton – och då ska det naturligtvis firas. Här listar vi en hel rad ställen i Västra Mälardalen där du kan dansa kring midsommarstången.

Annons

Midsommarfirande på Kungsudden i Kungsör.

Redan i dag går det att tjuvstarta på Gammelgården i Köping. Mellan 10 och 12 ordnas midsommardans och lekar, och Johan Lundkvist spelar och sjunger. Skulle vädret bli trist flyttas det hela till Karlbergshallen.

I morgon, på midsommaraftonen, duggar sedan festerna tätt i hela regionen.

I Arboga är morgonpigga välkomna till Folkets park redan klockan 09, för att hjälpa till att klä midsommarstången. Själva firandet börjar sedan klockan 14, med alla traditionella inslag. Arboga Folkdansgille leder dansen. Föreningen Arboga Folkets park tillsammans med komunnen bjuder de små på glass och de lite större på kaffe.

Klockan 14 börjar också firandet vid Abramsgården i Medåker. Folkdansgillet är med där också, och det blir sång och musik av Jaurings med vänner.

För kungsörarnas del smygstartar firandet vid Kungsudden redan i kväll. Klockan 18 kan man vara med och klä stången, och arrangerande Hembygdsföreningen bjuder alla som hjälper till på kaffe och glass.

Själva midsommarfirandet på Kungsudden börjar klockan 14 på midsommaraftonen. Det bli dans med lekledaren Elisabeth Englund Sköld och levande musik med spelemännen Leif och Yngve.

Folkdansgillet uppträder. Lite senare, mellan 17 och 20 underhåller P-O Stålknapp med sin saxofon på Kungsuddens terass. Det gör han även mellan 14 och 17 på midsommardagen.

I Köping hålls som vanligt firandet vid Gammelgården. Det blir dans kring midsommarstången, folkdans och folkmusik med Dybecks Folkdansgille. Konferencier: är Bosse Westling, och det håller på mellan 14 och 16.

Även på Malmön firas det midsommar. Stången kläs vid Mellanbadet klockan 10. Den ska sedan resas vid gräsplanen klockan 15, varefter dansen börjar.

Den ack så populära tiden 14 till 16 gäller även i Kolsva. Där firas det vid Torpet med dans och lekar, sångunderhållning av Ylva och Ida, fiskdamm, servering och mycket annat.

Samma tider, 14 till 16, firas det vid Dybecksgården i Odensvi med barnens blomstertåg och midsommardans.

Och skulle någon till äventyrs ha krafter kvar efter midsommaraftonen går det bra att bege sig till Himmeta på lördag, midsommardagen. Där festas det på Släta IP klockan 15 med dans, fiskdamm, ridning och annat.

Annons
Annons
Annons