Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnel Samuelsson Kolsvachef tills vidare

Gunnel Samuelsson får axla posten som tillförordnad kommundelschef tills det finns någon ny på plats efter Bo Nilsson som slutar på torsdag.

Annons

Trots flera försök har Kolsva kommundel inte lyckats få tag på någon som kan ta över posten efter Bo Nilsson som går i pension den 26 april.

– Vi är inte beredda att sänka kraven. Därför har vi nu tagit hjälp av ett rekryteringsföretag, säger kommundelsnämndens ordförande Börje Eriksson, S.

Bland kraven på den nya chefen finns bland annat att personen ska vara högskoleutbildad och gärna ha varit förvaltningschef tidigare. Rekryteringsföretaget jobbar med att handplocka personer och enligt Börje Eriksson har de några personer på gång.

– Förhoppningsvis kan vi välja en av dem och ha någon person klar i mitten av maj. Sedan kanske den personen behöver vara kvar på sitt nuvarande jobb ett tag, men då har vi i varje fall en person på pappret.

Bo Nilsson går i pension och gör sin sista arbetsdag på torsdag, den 26 april, samma dag som kommundelsnämnden har sitt nästa möte.

Han har dock inga planer på att lämna Kolsva.

– Nej, vi bor bra här. Min hustru ska fortsätta att jobba ett tag till och dessutom har jag blivit ordförande i Kolsva IF, säger han.

Tills det finns någon efterträdare på plats har Gunnel Samuelsson utsetts till tillförordnad kommundelschef.

Hon är enhetschef inom äldreomsorgen och har Ekliden, Eken och hemtjänsten som ansvarsområde.

Annons
Annons
Annons