Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Grannar överklagar planer på Köpings nya förskola

Flera grannar till den planerade förskolan i Johannisdalskogen har överklagat kommunens beslut att ändra detaljplanen för området. I dag skickas alla handlingar i ärendet vidare till länsstyrelsen för prövning.

Förslag. För att visa hur den nya förskolan i Johannisdalskogen skulle kunna se ut har Kari Anttila, ansvarig för kommunens fastigheter, gjort ett montage som visar storleken och ett tänkbart utseende för en förskola på åtta avdelningar.

Grannar och andra som kan anses vara berörda av planerna på en ny förskola i Johannisdalskogen har möjlighet att överklaga detaljplanen.

Klagomålen ska ha kommit in till kommunen inom en treveckorsperiod efter att protokollet från kommunfullmäktigemötet, där beslutet togs, undertecknats.

Eftersom de överklaganden som kommunen fått uppfyller det kravet kommer de nu att skickas vidare till länsstyrelsen för prövning.

– Alla handlingar i ärendet ska med, inte bara överklaganden, så det är en del att plocka ihop. Men vi har sagt att vi ska få iväg det till länsstyrelsen under måndagen, säger stadskansliets chef Tord Lindberg.

Läs mer i måndagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, papperstidningen.

Eller köp tidningen elektroniskt genom att klicka HÄR!

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons