Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fy fan vad vi är bra!"

Champagnefrukost, mösspåtagning, avslutning i kyrkan, betygsutdelning, utspring på balkongen, parad till Stora torget och studentflak. Och det var bara början...

Annons
Det rådde karnevalsstämning i centrala Köping när Ullvigymnasiets studenter firade.

Det rådde snudd på karnevalsstämning à la Rio de Janeiro när Ullvigymnasiets studenter vid 13-tiden i dag intog Stora torget och centrala delarna av Köping. I sina lövade vagnar skrek de ut sin lycka i solskenet inför familj, släkt och vänner som kantade gatorna.

Men dagen började långt innan dess och följde det traditionsenliga programmet med mösspåtagning vid Scheelestatyn, avslutning i Köpings kyrka, betygsutdelning och så förstås det frigörande ”utspringet” på Ullvigymnasiets balkong inför ett folkhav nedanför på skolgården.

Strax före klockan 15 stannade karavanen med studentvagnar efter att ha snurrat åtskilliga varv runt centrum. Och tillsynes motvilligt hoppade de av, även om det här och var hördes ett "puh" någon minut efter att de "landat", den dunkande musiken tystnat och man börjat söka sig hemåt för ett något stillsammare firande på hemmaplan.

Men det gäller att snabbt ladda om batterierna tills i kväll – då den stora studentfesten hålls på Westerqwarn.

Läs mer om studentfirandet i måndagens Bärgslagsbladet/ Arboga Tidning. Och håll utkik på bblat.se för fler bilder.

Annons
Annons
Annons