Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfesten är inställd

Sedan starten 2007 har allsången på Himlabacken varit en praktsuccé varje sommar, men i år ställs den in. För få sponsorer gör att evenemanget tvingas ta en paus.

Annons

Himlabacken 2010. Molly Sandén sjöng allsång med Martin Lindholm, som kommit från Stockholm för att se sin idol.

- Väldigt tråkigt att behöva ställa in allsången, det är ju en riktig folkfest, säger Niklas Hoxell från MusikEvent, som brukar stå som arrangör.

Den 28 augusti 2007 anordnades den första allsången vid Himlabacken. Det blev succé direkt. Över 3 000 personer samlades då och efter det blev det bara större. De efterföljande fyra åren bjöd på samma succéstämpel. Under åren har artister som Lotta Engberg, Jimmy Jansson, Jessica Andersson, Charlotte Pirelli, Sanna Nielsen, Molly Sandén samt förra årets radarpar Danny Saucedo och Nanne Grönvall fått storpublik efter storpublik att stämma in i sång. I år uteblir dessvärre allsången. Beskedet kom från Niklas Hoxell på onsdagseftermiddagen.

- Vi har haft det tufft att få ihop tillräckligt med sponsorer i år. Det har medfört att vi får svårt att gå runt eftersom vi fortfarande vill att allsången ska vara gratis, säger en märkbart besviken Hoxell.

Att årets evenemang inte blir av innebär dock inte slutet för allsången. Redan nu jobbar arrangörerna för att kunna fortsätta den tidigare succén nästa år.

- Vi lägger absolut inte ner allsången. Vi försöker att fortsätta nästa år, lovar Niklas Hoxell.

Allsång på Himlabacken 2011. Danny Saucedo fick många kramar.

Annons
Annons
Annons