Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sommarpluggar för att klara matten

Sommarskolan på Ullvigymnasiet är frivillig och de elever som var på plats i går tycker att det absolut är värt att lägga ett par timmar om dagen för att klara provet de missade förra läsåret.

Annons

Kevin Berg och Tomislav Kasljevic är två av Ullvigymnasiets blivande tvåor som har anmält sig till sommarens matteundervisning. De har bara positiva saker att säga om undervisningen och läraren Ricko Hammar. Ricko, som har två år kvar på sin lärarutbildning, har själv gått på Ullvigymnasiet och är nöjd med sommarjobbet.

Under den här veckan och nästa pluggas det matte i ett av Ullvigymnasiets klassrum.

De sex elever som var på plats i går satt djupt koncentrerade och funderade på olika matteproblem. Alla har valt att tillbringa några sommarlovstimmar i skolbänken för att klara nationella provet de missade under förra läsåret.

– Det är jättebra, man får så mycket hjälp på en gång. Det är skönt att få provet avklarat också så att man inte behöver lägga tid på det i tvåan, säger Kevin Berg.

Erbjudandet om sommarskola i matematik har gått ut till alla ettor som inte klarade nationella provet. Men det är inte fler än elva elever som har nappat på erbjudandet. Och inte ens så många har varit på plats den här veckan.

– Första dagen var det åtta, andra nio och i dag är det bara sex, säger läraren Ricko Hammar.

Läs mer i torsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.Eller köp tidningen HÄR!

Annons
Annons
Annons