Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De här talar på Första maj

Ett landstingsråd, en riksdagsledamot och en 2:e vice ordförande i Byggnads fackförbund. Se där huvudtalarna på Socialdemokraternas första maj på orterna Arboga, Kungsör respektive Köping.

Annons
Denise Norström talar i Arboga på Första maj.

Både i Köping och Arboga blir det traditionella första maj-firanden med demonstrationståg, som på båda ställena samlas 10.00 för avmarsch en halvtimme senare. I Kungsör nöjer man sig med firande i Pinnparken (13.00), men utan föregående tåg.

I Köping är målet för tåget som vanligt Hökartorget och huvudtalare där är Johan Lindholm, andre vice ordförande i Byggnads. Sedan följer en rad talare med lite mer lokal anknytning: Lena Johansson, ordförande i arbetarekommunen, Sabina Custovic, SSU, Ritta Tabib, Unga Örnar och Marie Oskarsson, LO-kommittén. 11.00 drar det hela igång på torget.

Samma tid är det i Arboga och i Ahllöfsparken är det landstingsrådet Denise Norström som ska prata. Något borde det bli om Köpings lasarett, som varit i blickpunkten de senaste veckorna. Hon följs sedan av Thommy Södergård Åkesson från SSU.

I Kungsör väntar Anna Wallén, S-riksdagsledamot med rötterna i Fagersta och nu bosatt i Västerås. I riksdagen sitter hon i justitieutskottet. Övriga talare i Kungsör är Gunilla A Aurusell, ordförande i arbetarekommunen, Pelle Strengbom, kommunalråd, samt Kristin Andersson, SSU-Arboga

Annons
Annons
Annons