Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Cruisingsuccén rullar vidare

Förra året gjorde Köpings cruising bejublad comeback efter några års uppehåll. Till helgen fylls staden återigen av läckra veteranbilar. Och årets folkfest väntas slå nytt besöksrekord.

Här rullar bilarna på lördag den 5 maj.

Förra året var folkfesten tillbaka och hela tusen bilar åkte cruising-rundan.

– Det var en stor succé att så många hittade tillbaka redan första året efter uppehållet, säger Köping Cruisers ordförande Bengt Granberg.

Årets cruisingrunda tar vägen förbi Tunadalsparkeringen där det finns gott om plats att slå sig ner i gröngräset. Andra favoritplatser är Stureplan och förstås längs hela Stora gatan.

Uppskattningsvis kommer drygt tusen bilar att slingra sig fram på den omkring sex kilometer långa cruisingrundan. I år har den fått en något annan sträckning är förra året.

– Vi har abonnerat Tundalsparkeringen för USA-parkering och marknadsstånd. Därför passar det bra att cruisingen går förbi där. Dessutom finns det bra platser att slå sig ner på längs Tunadalsgatan, säger Annbritt Larsson i Köping cruisers.

Att klubbens utställning av de egna bilarna och klubbtälten finns på Stora torget – och att prisutdelningen sker där – betyder också att arrangörerna har nära om de behöver gå emellan.

Själva cruisingen startar klockan 17 och då är det förhoppningsvis ägarna till fina, amerikanska bilar som kör in på Stora gatan.

– Vi har försökt att hålla det så, men i-bland blir det lite andra bilar också. Fast fina veteranbilar ska det vara, säger klubbens ordförande Bengt Granberg.

Precis som förra året får varje bil en påse att lägga tomma burkar och annat skräp i. Ett sätt för klubbmedlemmarna att minska städtiden dagen efter.

– Det fungerade jättebra förra året. Men det vore bra om alla som sitter och står efter vägen också tänker på att inte lämna kvar skräp när de går hem. Och om man ändå gör det så lägg åtminstone skräpet i en påse och knyt ihop den, säger Annbritt Larsson.

Cruisingen pågår fram till klockan 21, sedan stängs delar av de centrala gatorna av.

– Det bor ju folk i centrum och vi har bara tillstånd för cruising fram till klockan 21. Torggatan stängs till exempel av från korsningen vid Tunadalsgatan ner till gamla taxi, säger Bengt Granberg.

Även Östra- och Västra Långgatan stängs delvis av, liksom en del av Barnhemsgatan.

Annons
Annons
Annons