Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga möter politiker i debatt

Ungdomsfullmäktige bjuder in skolelever att tycka till om sin hemstad. Dagen avrundas med en paneldebatt.
– Vi hoppas att de som kommer är engagerade och vill tycka till, säger Magnus Axelsson.

Annons
Bjuder in. Magnus Axelsson, Rasmus Magnusson och Johannes Meijer förbereder en dag med politiska diskussioner i Medborgarhuset.

Efter flera år med ungdomsfullmäktige vet Johannes Meijer och Rasmus Magnusson att det finns möjligheter att påverka. Det är också vad de hoppas att skoleleverna på dagens politiska debatt i Medborgarhuset ska inse.

– Kanske är det det som är det viktigaste – att andra ungdomar ska veta att de kan vända sig till oss, säger Johannes.

Temat är Topp och Botten med Arboga. Vad är bra, vad är dåligt och hur skulle man kunna förändra det som behöver förändras?

– Vi hoppas att de som kommer är engagerade och vill tycka till, säger Magnus Axelsson, samordnare för ungdomsfullmäktige, och får medhåll av Johannes och Rasmus.

De har rollen som samtalsledare under eftermiddagens debatt där förmiddagens frågor får direkta svar av politikerna. Kommunalråd Olle Ytterberg har tackat ja till att medverka liksom kommunens olika nämndordföranden.

– I slutändan vill vi ha några klara mål. Vi hoppas att saker som tas upp ska vara åtgärdade inom ett par år, säger Rasmus Magnusson, ordförande i ungdomsfullmäktige.

– Tanken är att få lyfta de här frågorna på hög nivå så att de inte stannar på tjänstemannanivå, säger Magnus Axelsson och tillägger att ”motioner kommer att göras på stående fot”.

Läs mer i Torsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.Eller köp tidningen elektroniskt HÄR.

Annons
Annons
Annons